62% от българите одобряват външнополитическата дейност на премиера Бойко Борисови смятат

...
62% от българите одобряват външнополитическата дейност на премиера Бойко Борисови смятат
Коментари Харесай

62% от българите подкрепят външната политика на Борисов

62% от българите утвърждават външнополитическата активност на премиера Бойко Борисови считат че се оправя добре с председателството на Съвета на Европейски Съюз и дипломацията. Това сочи сондаж на „ Галъп Интернешънъл ”, представен от bTV. Анкетата е извършена сред 3 и 4 април измежду 801 пълнолетни българи по телефона, самостоятелен от външно финансиране.

30% от запитаните са на противоположното мнение, а останалите се двоумят. „ Явно обществото ни утвърждава по-скоро уравновесените външни дейности, които са присъщи за Борисов ”, разясняват от „ Галъп ”.

Според 62% от запитаните с турския президент Реджеп Ердоган би трябвало да се договаря, а 33% считат това за ненужно.

В същото време обаче обществото ни чака по-ефективни и твърди дейности против проблемите в страната и осбоено по отношение на корупцията. 93% от запитаните утвърждават скорошните акции на прокуратурата в лечебните заведения.

53% от българите считат, че има действителна заплаха от нов световен боен спор. Това се равняват на към 2,9 млн. пълнолетни българи от общо към 5,5 млн. трайно живеещи в страната.

Голям % обаче считат, че не е допустимо в идващите години някоя от световните нуклеарни сили да употребява нуклеарно оръжие. 19% са на мнение, че това изрично няма да се случи, а 44% считат, че по-скоро не е евентуално.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР